נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/12/2001 | 09:16 | מאת: נטע

שלום רב ברצוני לברר האם ומתי יש לרכוש נעליים ראשונות. בתי בת שנה צועדת עם תמיכה לצדדים וקדימה, וכן עומדת ללא תמיכה. כיוון שהיא מעוניינת לצעוד גם מחוץ לבית כשקר והרצפה לחה, שקלתי לרכוש לה נעליים כבר עכשיו. האם זה מומלץ? אם לא מתי כן? בנוסף- האם יש נעליים מסויימות עליהן אתה יכול להמליץ? בתודה, נטע.

10/12/2001 | 00:10 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום נטע, נעליים נועדו ליופי, נוחות, חימום ולהגנה על כף הרגל. כאשר התינוק עומד והולך הרי שניתן לקנות לו נעליים. אי השימוש בנעליים לא יפגע בהתפתחות הרגל אולם כאמור לנעליים יתרונות רבים. בנעליים ראשונות כדאי להקפיד על גודל (כולל רוחב) מתאים, ריפוד פנימי טוב וייצוב של הקרסול. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים