עקמת ילדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/10/2006 | 10:45 | מאת: רוית

בתי בת ה-13.5 התלוננה על כאבי גב חזקים בכל פעם שחזרה משיעור רכיבה שזו אחת האהבות הגדולות שלה,אורטופד הודיע שזה בגלל העקמת שיש לה ,{שלא ידענו שקיימת} בחודש אוגוסט קיבלנו תור לסוף ינואר בבי"ח דנה להתחלת טיפול. 1-האם משך חצי שנה המתנה לא מקלקלת \גורעת\מזיקה להמשך טיפול? 2-האם כל יום הוא לא יום קריטי בהתחשב בצמיחה שלה ב8 חודשים האחרונים? 3- האם היא יכולה להמשיך לרכב על סוסים? מאחר והפסקנו את השיעורים לאלתר וזה מאוד מצער את בתי תודה רבה

שלום, קודם כל לדעתי הילדה יכולה להמשיך ברכיבה, אני מניח שמדובר בעקמת קלה יחסית(היות ולא שמתם לב, מדובר בהנחה בלבד כי לא ראיתי את הילדה), הטיפול אם אכן יש בו צורך נקבע על פי חומרת העקמת ולפי דרגת הבשלות השילדית, אם היא בתחילת הצמיחה המואצת של גילההתבגרות אזי חצי שנה אכן יכולה להיות קריטית בדחיית הטיפול ואילו אם היא עברה את שלב הגדילה המואצת אז אין לזה חשיבות רבה. האם האורטופד שקבע כי יש לה עקמת עשה צילום, ואם כן אז איזו זוית הוא מדד? מתי היא קיבלה מחזור לראשונה? האם היא בריאה פרט לכך? והאם יש מיקרי עקמת נוספים במשפחה?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים