פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/11/2001 | 00:18 | מאת: ענבר

לבני יש פלטפוס, הוא בן -7 כרגע . מגיל 4 הומלץ ע"י רופא אורטופד להתחיל במדרסים. לפי מה שקראתי בפורום באם הילד לא מתלונן על כאבים וכו אין צורך במדרסים. לי נאמר שהפלטפוס שלו הוא בדרגה 4 . ישנו שיפור קטן ברגל אחת. המדרסים עשויים מעור והם די קשיחים. יש לי שתי שאלות : האם הוא אכן צריך ללכת עם מדרסים ועד מתי? שאלה שנייה, האם צריך לתלוש את הגפה שבתוך הנעל על מנת שהמדרס ישב טוב ללא הגבהה של הגפה שבד"כ ישנה. תודה.

25/11/2001 | 22:38 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום ענבר, כפי שהזכרתי בכתבה באתר האורתופדיה בדוקטורס, קיימים שני סוגי פלטפוס עקריים. הראשון שהינו גמיש ובמרבית המקרים נמצא ברגליים תקינות ומצריך טיפול רק במקרה של כאבים. הסוג השני שאיננו גמיש מצריך בירור ולעיתים גם טיפול שמרני או ניתוחי. מבלי לבדוק את בנך אינני יכול כמובן לחוות דיעה על הצורך בטיפול. אני מציע שהילד יראה על ידי אורתופד ילדים שיוכל לעזור בהחלטה אם אכן יש צורך בטיפול. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים