צואר תפוס לילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/11/2001 | 13:26 | מאת: יעל

בתי בת חמש , חשה שלא בטוב, כאבי בטן, קצת התקררות, ואחרי יום נתפס לה הצואר, אני נדהמתי, כי בדרך כלל צואר תםפוס הו נחלתם של מבוגרים, או שמא אני טועה? בכל אופן, רציתי לדעת האם יש טיפול מעבר למה שעשינו ? ביום הראשון אי אפשר היה לגעת בה, ואפילו מריחת וולטרן הכאיבה לה, שמנו לה צוארון, היום אחרי שלושה ימים המצב יותר טוב, היא גם מרגישה כללית יותר טוב, אבל הצואר עדין תפוס, אם כי יש פחות רגישות והיא יכולה להזיז קצת את הראש מצד לצד.

23/11/2001 | 18:16 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום יעל צואר תפוס איננו נחלתם של המבוגרים בלבד. אנו רואים מצב זה גם בילדים. הדבר יכול להיות בעקבות חבלה, בעיקבות דלקת גרון או דרכי הנשימה או סתם ללא סיבה. אם המצב אינו בעקבות חבלה, איננו מלווה בחום גבוה או סימפטומים של דרכי הנשימה הרי שטיפול סימפטומטי והמתנה מספקים. כאשר הבעיה איננה נפתרת, יש צורךלעיתים לטפל במתיחה. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים