עקמת גב וטיפל במחוך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/05/2001 | 21:43 | מאת: דורין

שלום קוראים לי דורין ואני בת 12 וחצי. יש לי עקמת גב ואני מטופלת במחוך. התחלתי ב 33 מעלות וכיום אחרי כימעט שנה יש לי 19 במכשיר (בעקמת עליונה) עקמת תחתונה: היה לי 18 וכיום יש לי 3 במכשיר. כאשר אני יסיים את הטיפול מה מצפה לי? כמה מעלות? ואבקש גם שתספר לי על המכשיר החדש עם החגורות שאתה ממליץ עליו. האם תוכל לשלוח לי תמונה של המכשיר. אבקש גם להכיר ילדים בגיליים שלי שמטופלים במחוך.

03/05/2001 | 23:09 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום דורין, מטרת הטיפול במחוך הינה להאט או אם ניתן, להפסיק לחלוטין את התקדמות העקמת. מתיאורך עושה רושם שהעקמת שלך מטופלת במחוך בהצלחה מבלי שהתקדמה. אגב, רצוי גם לבצע מידי פעם צילום מחוץ למחוך על מנת לתעד את גודל העקמת. אם הטיפול בעקמת יסתיים עם עקום פחות מ - 40 מעלות לערך, הרי שהסכנה להמשך התקדמות העקום לאחר ההתבגרות הינה מועטה והטיפול נחשב למוצלח. המחוך עליו נשאלתי בשאלות קודמות הינו מסוג צ'רלסטון והמיוחד בו הוא שהינו מחוך הנלבש רק בלילה. הדיעות על השימוש במחוך זה חלוקות, אם כי כפי שציינתי, במקום בו עבדתי נצבר ניסיון רב ומוצלח בשימוש במחוך זה. במקרה שלך, אם התגובה למחוך הנוכחי הינה כה טובה המלצתי הינה להמשיך בשימוש בו תוך מעקב אורתופדי ולא לנסות מחוכים אחרים. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים