פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/11/2001 | 18:55 | מאת: לירון

לד"ר למדן, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי בנושא פלטפוס לפני כ-20 שורות.

17/11/2001 | 23:46 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום לירון, לדעתי אין אינדיקציה למדרסים לילד עם פלטפוס שאיננו סובל מכאבים. אם קיימים כאבים הרי שניתן לנסות מדרס עם ריפוד נוח. כל נושא המדרסים עבר בשנים האחרונות שינוי ניכר. לפני 20 שנה היתה נטייה לטפל בכל פלטפוס במדרס ואכן היה שיפור בחלק מהחולים. היום, קיימים מחקרים שהראו שהשיפור היה ללא קשר למדרסים. באוכלוסיות ההולכות יחפות כאמור אין שכיחות יתר של בעיות כפות הרגלים. הנטייה לתת מדרסים משותפת לרופא, להורה ולמכונים האורתופדיים ונובעת מהצורך להרגיש שניתן טיפול ולא מזניחים את ה"בעיה". במרבית המקרים לא ייגרם נזק מהליכה עם מידרס אך לדעתי לא הוכחה כל תועלת. בכל מקרה, אם הילד מתלונן שהמדרס אינו נוח - מומלץ להפסיק את השימוש בו. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים