שלום לך, יש לי תינוק בן חמישה חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/11/2001 | 15:30 | מאת: רוני

בבדיקה התפתחותית נאמר לי שהכל בסדר איתו אך יש לערוך נעקב עוד חודש אצל אורטופד, במידה והילד לא ינסה "לקפץ" על רגליו כשמניחים אותו עליהן. לילד יש כח ברגליים והוא משתמש בהם אבל כשמנסים להעמידו (מה שנקרא "כאילו" להעמיד אותו )- הוא קורס. הילד שוקל 6.650 וכגובהו 71 ס"מ (גבוה יחסית לגילו). האם עלי לדאוג?

16/11/2001 | 17:01 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רוני מפנייתך לא הבנתי מה הילד עושה כעת. אם הוא זוחל ויושב, מחזיק היטב את הראש ומפעיל את שתי הידיים הרי שהוא מפותח בהתאם לגילו ואין מקום לדאגה. אני מניח שזהו המצב אם נאמר לך שהתפתחותו תקינה. בכל מקרה חשוב לזכור שילדים מתפתחים בקצב שונה ואין טעם להילחץ "מוקדם" מידי. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים