צליעה פתאומית- תינוק בן שנה ו-8 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2005 | 23:58 | מאת: עדי

שלום, בני (בן שנה ו-8 חודשים) החל לצלוע ביום שבת שעבר (לפני שבוע בדיוק). כשבוע לפני כן הופיעה אצלו נזלת, ללא חום. בצענו בדיקת דם אשר יצאה תקינה בסך הכל למעט הערכים: * 10 בבדיקה ESR 1 hour * Platelets- 487 * Monocytes - 1.22 * Eosinophils - 0.12 כמו כן בוצע רנטגן של ממצאים - צ. אגן ופרקי ירכיים ב-2 מנחים בו לא זוהה שום ממצא גרמי פתולוגי.כמו כן נרשם כי מרווחים תוך פרקיים שמורים. הרופאה טוענת כי לאור הממצאים הנ"ל ניתן לשלול זיהום, דלקת, חיידק או גידול . היא מייחסת את הצליעה לצינון שלו ולדבריה הצינון גרם להצטברות נוזלים באזור האגן. היא אמרה שזהו דבר שכיח למדיי אצל ילדים. אני כמובן מקבלת את דבריה אך לא לחלוטין רגועה... האמנם התופעה שכיחה אצל ילדים? האם לא היינו אמורים לראות את הצטברות הנוזלים ברנטגן, ולחילופין האם קיימת בדיקה בה כן נוכל לאשש כי בכך מדובר? באם בדיקות הדם יכולות קצת להרגיע? נאמר לנו להמתין שבועיים ורק אם לא יהיה שיפור לשוב לאורטופד- האמנם? אשמח לשמוע את חוות דעתך סליחה על האריכות, ותודה מראש על התשובה שבוע טוב ובריאות לכל

30/12/2005 | 18:46 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש סיבותרבות לצליעה פתאומית אצל ילדים .אחת מהן היא דלקת חולפת של רקמת הציפוי של מפרק הירך. האיבחון של המחלה נעשה על ידי בדיקת אולטרהסאונד פשוטה שיש לעשותה עוד לפני צילום. כמוסן יש להוציא מחשבון מחלו תנוסות ואני מניח שרופאת הילדים שלכם עשתה זאת. בדיקת הדם מועילה לצורך שלילת מחלה זיהומית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים