מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2005 | 10:27 | מאת: רחל

בני בן 17, שבר את הרגל, לפני שנה וחצי. השבר היה קרוב לקרסול בשתי העצמות (שוקה ושוקית). יש לו עדיין כאבים בעיקר בברך ומאחורי הברך. בשל הכאבים נשלח למיפוי עצמות, ואלו הן התוצאות: "קליטה מופחתת דיפוזית וקלה באפיפיזה הדיסטלית של הפמור מימין ואפיפיזה הפרוקסימלית של הטיביה ושל הפיבולה מאותו צד. קליטה מאד מופחתת באפיפיזה הדיסטלית של הטיביה ושל הפיבולה מימין. פרט לכך בגדר הנורמה. רצוי לשלול RSDS בגפה התחתונה מימין". אודה לך אם תסביר את הממצאים. תודה

25/12/2005 | 21:19 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה רגישה עד מאד אך לא ספציפית ולכן קשה מאד להסביר ממצאים רבים שמוצאים בה ללא קורלציה לממצאים הקליניים כלומר לתלונות ולממצאי הבדיקה הגופנית. במקרה שלך אינני מוצא קורלציה שכזו ולכן איני נוטה ליחס חשיבות רבה לממצאים .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים