טיפול בגבס להליכה על קצות אצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/12/2005 | 17:23 | מאת: הדס

שלום רב. בתשובה לשאלתי הקודמת: לגבי טיפול בגבס קל- כמו חצי- מגף; שמטרתו "לימוד ההליכה מחדש" [כך הוסבר לנו] לילד בן 3.8 שהולך על קצות אצבעות רוב הזמן+ היפוטוני ענית "חס וחלילה". אינני מבינה מדוע מה גם שזה הטיפול שהומלץ לנו, ולמעשה אמור להתבצע בימים הקרובים !!!! אודה לך להסבר ברור יותר. בתודה!

24/12/2005 | 09:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במידה שמדובר בהליכה על קצות אצבעות מחמת קיצור גיד אכילס שהטיפול בה במתיחות נכשל הרי שאמנם מטפלים בסדרת גבסים על מנת להשיג מתיחה הדרגתית של השריר. לאחר מכן יש לעבור לאורטוזה מסוג AFO עם צירים ומעצור למניעת כיפוף כפי של הקרסול. בשלב זה ממשיכים תרגילי מתיחה. אם לכךכוונתך הרי שאני מסכים אך אם כוונתך למגף גבס חד פעמי איני סבור שזה הטיפול הנכון.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים