ליזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/12/2005 | 20:21 | מאת: א

שלום רב, אני מדבר בשמו של חבר - הוא בן 17, משחק בקבוצה מקצוענית של כדורגל כבר כמה שנים, והשנה אובחן אצלו בגב התחתון ליזיס. הוא עבר כמה בדיקות וצילומים, וכרגע הוא לא עוסק בספורט כבר 3 חודשים. הוא מאוד רוצה לחזור לכדורגל, וכרגע אומנם הכאבים חלשים יותר (גם כי הוא לא עוסק בספורט) והשאלה שלו היא כמה זמן לוקח עד שזה נעלם לחלוטין (הכאבים)? או מה צריך לעשות כדאי לתקן את המצב? הוא למשך תקופה פיזטרופיה אך גם זה לא ממש עזר. תודה

20/12/2005 | 20:23 | מאת: א

הוא הבין שזו פציעה שכנראה לא עוברת, אז אם לא לתקן, איך אפשר להקל על המצב בשביל שהוא יוכל לחזור לפעילות אינטנסיבית.. תודה רבה

22/12/2005 | 21:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

איןז מן קבוע .במרבית המקרים הכאב יחלוף תוך מספר חדשים אך יש שהוא ימשך או אף יחמיר. בברך כלל די בטיפול שמרני כלומר תרגילים לחיזוק שריר הבטן והקניית תנוחה נכונה . לעיתים משתשים בחגורה ובתרופות . במקרים נדירים במיוחד אם נוצרת גלישה של חוליה אחת על השינה יש מקום לטפול ניתוחי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים