בת שנה ועדיין לא נעמדת.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/12/2005 | 21:51 | מאת: אלה

שלום. בתי בת שנה ועדיין לא נעמדת לבד וכמובן לא הולכת. היא נעמדת רק על הברכיים. רופאת ילדים אומרת שצריך לתת לה זמן והיא תעמוד כשהגוף שלה יהיה מוכן לזה אך משפחתי לוחצת עלי וכולם אומרים שזה לא בסדר וצריך להעמיד אותה ושהיא תנסה ללכת, אך הרופאה אמרה שאסור להעמיד לפני שהיא תעמוד לבד. מה עלי לעשות? האם יכולה להיות בעיה כלשהי אצל בתי שבגללה היא לא עומדת ולא הולכת עדיין? האם לפנות לאורתופד? האם בגיל שנה "כל" הילדים כבר עומדים ומנסים ללכת? תודה מראש על התשובה.

18/12/2005 | 22:00 | מאת: אלה

גם שהיא התחילה לזחול בגיל מאוחר - 11 חודשים ועכשיו היא זוחלת ממש מהר. גם להתיישב לבד היא התחילה רק בגיל 10 וחצי חודשים.

21/12/2005 | 21:33 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

למרות שכחמישם אחוז מן הילדים מתחילים ללכת כבר עד גיל שנה הרי ששאר 50% הנורמלים יכולים לסחוב את זה עד גיל שנתיים ויותר מבלי להיות "מפגרים ". אין טעם לנסות ולהעמיד את הילד שכן החלק החשוב ביותר בעמידה הוא המעבר מישיבה או שכיבה לעמידה דבר שדורש הפעלת כח רב יחיסית והעמדת הילד תחסוך ממנו את המאמץ וממילא לא תאפשר לו להתאמן כראוי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים