Tarsal Coalition

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/12/2005 | 10:41 | מאת: יפה

שלום, אצל בני, בן 12, אובחן Tarsal Coalition בין calcaneus ל- talus. 1. אשמח אם תוכל לפרט ממה זה נובע ואיך התהליך מתרחש. 2. האם ניתוח הוא הכרחי או שישנן אפשרויות אחרות? 3. ללא ניתוח - האם עלולה להיות החמרה? 4. וכמובן - אחוזי ההצלחה של הניתוח. מצטערת על ריבוי השאלות. תודה, יפה

16/12/2005 | 17:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

1. באופן נורמלי במהלך התפתחותהעובר חלה הפרדה בין חלקי המודל הסחוסי הראשוני של עצמות האברים. במקרה שקואליציה טרסלית יש כשלון של ההפרדה . כלומר אין כאן התרחשות של תהליך אלא חוסר התרחשות. למה זה קורה אין יודע. 2. מטרתהניתוח היא לטפל בכאב . במרבית האנשים אין צורךבניתוח רק בכואבים . 3. ראה 2. 4. יש שני סוגי ניתוח האחד הפרדה של הקואליציה והשני איחוי של עצמות התלוס והקלקנאוס. אחוזי ההצלחה עולם על 80%

17/12/2005 | 11:26 | מאת: יפה

תודה על תשובותיך. הכאב התחיל רק לפני שנה, כך שלא ברור לי: אם זהו כשל מלידה, איך לא היו כאבים קודם לכן? האם, ללא ניתוח להפרדת הקואליציה, יכולה להיות הגבלה בתנועת כף הרגל במהלך השנים הבאות? כלומר, אם הכאבים לא מפריעים למהלך החיים השוטף - כדאי לוותר על הניתוח? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים