תנוחת אווירון

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/12/2005 | 07:45 | מאת: קרן

הבת שלי בת חצי שנה. מתפתחת יפה ומרימה יפה את הראש אבל כל פעם שאני מרימה אותה על הידיים שלי וכל זמן שהיא על הידיים היא מושכת את הידיים אחורה כמו אווירון. אם אני יביא לה צעצוע היא ישר תקרב אותם ותיקח צעצוע.... ממה זה נובע? איך אפשר לשפר את המצב? האם יש צורך לפנות לאורטופד? יש לציין שהיא בעבר היתה כל הזמן עם הידיים בקו האמצע ופתאום התחילה עם הידיים אחורנית.. תודה

06/12/2005 | 09:13 | מאת: אודליה

קרן שלום. המצב שאת מתארת כ"אוירון" שכיח אצל תינוקות ובד"כ לא מצביע על בעיה. חשוב יותר לבדוק איך ביתך שוכבת על הבטן - האם גם בשכיבה על הבטן זה קיים? בשכיבה על הבטן התינוק לומד להישען על המרפקים ומאוחר יותר על כפות הידיים כדי להרים את הראש. לכן אם הידיים נמצאות מאחור כדאי לעודד אותו להניח את ידייו מלפנים במקומות שמאפשרים השענות נוחה. אם מצב זה הוא רק באחיזה על הידיים הייתי ממליצה על תנוחת ה"ערסול" במנשא או בלעדיו, כך שהידיים של ביתך יהיו במרכז וקרובות אל הפה (כך תגלה עניין בידיים). אודליה אונגר. מורה לפלדנקרייז ולעבודה התפתחותית עם תינוקות בשיטת שלהב

06/12/2005 | 11:40 | מאת: מעין ריבקס

הי קרן, נראה שאין צורך לפנות לאורתופד מהסיבה שאם הייתה לה מגבלה אמיתית בזרועותיה היא לא הייתה מסוגלת להביאן קדימה, אל עבר חפץ המושט אליה. לעומת זאת העובדה שבגיל חצי שנה היא מחוץ לקו האמצע יכולה לנבוע מסיבות שונות, חלקן מוטוריות וחלקן רגשיות. לא תארת מה היא עושה בכוחות עצמה על המשטח, האם היא מנסה לנוע על המשטח, להתגלגל, להושיט ידים לצעצועים, לנוע כמו שעון על הבטן, לתפוס עם ידיה את רגליה בשכיבה על הגב וכו', כך שאין אפשרות להבין אם ההתמתחויות שלה מפריעות לה בהתפתחותה המוטורית. יתכן שמדובר בתגובה רגשית שמופיעה רק כשמרימים אותה. כך או כך, המקום הרלוונטי לבדיקה הוא להגיע ליחידות להתפתחות הילד בקופת החולים, ולהבדק ע"י רופא התפתחותי או פיזיותרפיסט לילדים, שיוכלו לתת לך מענה לשאלותייך והדרכה רלוונטית בהצלחה, מעין ריבקס פיזיותרפיסטית

06/12/2005 | 15:19 | מאת: קרן

תודה רבה. אבל מה כוונתך לריגשיות?אני ציינתי שבעבר היא כן שמה את הידיים כל הזמן בקו האמצע ומזה חודש כבר לא??!! ולשאלותייך: היא כן מנסה להגיע לצעצועים רחוקים יותר, היא כן נעה סביב הציר על הבטן, היא מתהפכת מהגב לבטן,היא מושיטה ידיים לצעצועים, היא תופסת ומשחקת עם רגליה ובאמבטיה גם מכניסה אותם לפה, היא כל דבר מכניסה לפה...כך שאני לא יודעת בדיוק מה הבעיה? מה זה רגשי??איך אפשר לשנות את התנוחה?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים