נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/10/2001 | 21:27 | מאת: HF

לאחרונה ראיתי פירסומים לנעלי תינוקות המותאמות משלב הזחילה ועד להליכה . בתי בת 9 חודשים צועדת לי חפצים שונים האם כדאי לרכוש לה עליים לפני שהיא הולכת הליכה עצמאית או שמא צודקות הסבתות?

31/10/2001 | 06:32 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום, לעולם אין להקל ראש בהמלצת הסבתא.... לפני ההליכה, הנעליים משמשות רק ליופי ולהגנה מקור ואין להן כל חלק בעיצוב כף הרגל. כשהתינוק מתחיל לעמוד וללכת נוסף לנעליים תפקיד נוסף, כמו אצל המבוגרים, והוא הגנה על כף הרגל. נעליים "מיוחדות" עוזרות בוודאות לחברה שמוכרת לך אותן אולם אינן יעילות ב"עיצוב" כף הרגל. גם במקומות בהם אנשים הולכים יחפים כל חייהם אין יותר בעיות בכפות הרגליים (ליתר דיוק - יש פחות מבעיות מסויימות). כמו בדברים אחרים יש לנהוג בהגיון ולקנות נעליים נוחות ובגודל הנכון ולהתחיל בכף כשהילד מתחיל ללכת. כאמור, בהליכה בבית ללא נעליים אין כל נזק ועל כן אין יתרון בנעילתן מוקדם. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים