הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/09/2005 | 19:18 | מאת: אמא לילדה בת שנתיים וחודש

שלום לד"ר אסא, אני אמא לילדה בת שנתיים וחודש. מאז החלה הילדה ללכת היא צועדת על קצות האצבעות, בביטחה אמנם, אך נראה לי שכעת הגיע השלב "לרדת אל האדמה". כאשר אומרים לה לצעוד על העקבים (היא מבינה ה-כל), היא לעיתים יורדת ועושה כמה צעדים בצורה נכונה, אבל כרגע היא די מסרבת וממשיכה בהליכתה ה"מעופפת". האם כדאי לקחת אותה לבדיקה כלשהי? ואם כן, לאן? מה שאומרים בשיטת אלבאום שיש לה רגישות יתר, וצריך לחבק אותה, לגעת בה, לרחוץ אותה עם ספוג... מה דעתך? אודה על תשובתך.

10/09/2005 | 11:39 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התופעה עצמה שכיחה למדי ועפ"ר חולפת . בידה שאינה חולפת היא יכולה לנבוע משתיסיבות האחת קיצור מולד של שריר " התאומים" או מחמת עוית של השריר . אורתופד - במיוחד אורתוד ילדים לא יתקשה לזהואת את הבעיה . גם את יכולה לעשות זאת אם תושיבי את ביתך עם ברך ישרה ביד אחת תלחצי מעט על הברך למנוע את התישרותה ובשניה תלחצי כלפי מעלה על כף הרגל בצד של הבהן . אם תצליחי בקלות להביא את הזוית להיות כ 80-70 מעלות סימן שהשריר באורך ומתח תקינים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים