ניתוח ברגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/09/2005 | 09:44 | מאת: אתי

שמי אתי אמא לאוראל ילד בן 3 , הובחנה אצלו בכף רגלו הימנית נטייה של כף הרגל פנימה בעת ההליכה, דבר הגורם לו לנפילות רבות. בקרנו אצל אורטופד ילדים שהמליץ לנו על ניתוח שבו מגלחים את העצם על מנת ליישרה. רציתי לשאול אם יש דרכי טיפול אחרות חוץ מניתוח כגון כמו נעליים מיוחדות או כל דבר אחר

01/09/2005 | 19:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדרך כלל מציעים לטפל בניתוח כאשר דרכים אחרות כבר לא נתנו את התוצאה המקווה. לא הבנתי מדברייך האם העווג נמצא בכף הרגל עצמה או שמא כף הרגל נוטה פנימה כחלק מפיתול של כל הרגל. יש הבדל גדול בין שני המצבים שכן כף רגל עקולה ( דמויית בננה ) בגיל 3אינה ניתנת לתיקון באמצעים כמו סדי גבס או נעליים. . במידה שהנטיה היא של הרגל כולה - זה סיפור אחר לגמרי ואין מקום לניתוח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים