א-סימטריות במבנה של ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/08/2005 | 15:28 | מאת: שמואל

נכדה שלי, בת שנה וחצי, עדיין אינה עומדת. לפעמים היא נעמדת עמידה לא יציבה ולזמן קצר. בתי, אם הילדה, אינה מודאגת אך מכיוון שהפצרנו בה היא נאותה ללכת לפיזיוטרפיסט שבבדיקה ראשונה גילה א-סימטריות במבנה הירכיים והיפנה אותה לרופא המשפחה. ההורים של הילדה מחכים לפגישה עם הילדה. אנחנו, הסבים, מודאגים מאוד וחוששים שבתנו הקלה ראש והייתה שאננה מדי. השאלה היא: האם תופעה זו היא חולפת והכל יכול להסתדר עם הזמן או שיהיה צורך בטיפול יותר רציני והתערבות כירורגית או אורטופדית? ברצוני להוסיף שהילדה מאוד פעילה והולכת על ארבע ועל ברכיים, ללא שום בעייה, ובמהירות רבה. תודה.

01/09/2005 | 19:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אצל 75% מבניהאדם יש אסימטריה של הגפיים התחתונים בעיקר הבדל באורך. ילדים בגילשנה וחצי בדרך כלל כבר מסוגלי ללכת אבל יש אחוז ניכר שלא אצה להם הדרך והם מתחילם ללכת בגיל מאוחר יותר אפיל שנתיים ויותר כך שלא ממש ברור לי מהי התופעה שמטרידה את מנוחתכם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים