כאבים בברכים לילד בן 4

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/10/2001 | 17:54 | מאת: שלומית

יש לי ילד בן 4 ועשרה חודשים.לפני חצי שנה הוא החל להתלונן על כאבים בברכים/רגלים לאחר פעילות ממושכת-ספורט,הליכה ,ריצה בפארק עם ילדים.כבר לפני חצי שנה הייתי אצל האורטופד והוא אמר שהילד הולך מהמותניים.חוץ מזה הוא ציין שיש לו פלטפוס ורגלי "או". בינתיים הכאבים מופיעים כמעט תמיד-לאחר פעילות מתמשכת ,עד כדי שהילד מבקש שאני ארים אותו על הידיים כי הוא לא יכול ללכת.בינתיים עשינו גם אולטרא סאונד ורנטגן והרופא לא מצא כלום.ההמשך הוא בדיקת דם לאבחון דלקת. יש לציין עוד שהגננת טוענת שהילד לא מתלונן בגן.נוסף לכל הוא מאד רזה הייתי מבקשת רק חוות דעת נוספת ואיזה סוג דלקות יכולות להיות והאם ניתנות לריפוי? תודה מראש -שלומית

24/10/2001 | 22:01 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שלומית משאלתך אני מבין שהבעייה הינה דו צדדית וקשורה למאמץ בלבד. מנתונים אלו - סביר שהבעיה הינה מכנית (נובעת ממנח הרגליים או הקרסוליים). כדאי שהילד ייבדק על ידי אורתופד ילדים שיעבור גם על הצילומים. במקרים קיצוניים ביותר ניתן לשפר את הזוית וציר הדריכה אם קיים עיוות קיצוני או מתקדם. אם לא, במרבית המקרים הגבלת הפעילות לרמה שאיננה מביאה לכאב תביא לפיתרון הבעייה במשך הזמן. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים