עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/08/2005 | 10:48 | מאת: דודי

שלום אני בן 15 יש לי עקמת 36 מעלות יציבה (חצי שנה ללא שינוי) עשיתי בדיקת mri ואני רוצה לדעת אם אפשר לדעת לפי הבדיקות שעשיתי אם היה אפשר להבחן את זה קודם כי בדק אותי רופא בגיל 13 ולא הבחן את זה תודה מראש.

11/08/2005 | 20:32 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אי אפשר לדעת על סמך בדיקות אם ניתן היה לגלות את העקמת מוקדם יותר אבל בהנחה שמדובר בעקמת אידיופתית הרי שברור שהעקמת התחילה יום בהיר אחד. בדרך כלל בבדיקות סריקה שעושים בבתי ספר מגלים עקומות הרבה יותר קטנות.

17/08/2005 | 22:24 | מאת: דודי

שכחתי לרשום שיש לי גם עצם בולטת בחזה זה קשור?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים