רגלים מוטות פנימה אצל בת 5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/08/2005 | 13:52 | מאת: ע.

ביתי כבת 5, עם כפות רגליים הנוטות פנימה. כשהיא עומדת, שתי ברכיה נוגעות זו בזו וכף הרגל רחוקה כלומר הן כאילו מפוסקות החוצה. גם לאביה יש בעיה של רגליים מוטות פנימה.האם זה גנטי? רופא שהיינו אצלו לפני כשנתיים אמר שאין צורך לעשות דבר. האם לא מאוחר מידי וזה כבר לא משתנה עם הגיל? אמנם הבעיה אסטטית אך היא מכשילה את עצמה מידי פעם ומועדת. לא רואים כ"כ את ההטיה וזה בולט יותר בהליכה עם רגל כלפי פנים. אשמח לחוות דעתך. תודה

05/08/2005 | 19:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מה שאת מתארת נקרא ברכיים קלובות או רגלי X . במידה שהזוית הנוצרת בין השוק לירך גדולה מידי ( ובעמידה כשהברכיים נוגעות זו בזו ,ללא לחץ , המרחק בין הקרסוליים עולה על 8 ס"מ ) רצוי לתקן אתהעווג. הזמן המתאים הוא אחרי גיל 7-8 שכן בגיל זה מקבלים את הצורה הסופיתשלהרגל ועדיים יש זמן למכביר לתיקון . התיקון נעשה בניתוח פשוט וקל שבו עוצרם באופן זמני אתהצמיחה של הצד הפנימי של החלק התחתון של עצם הירך .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים