US פרקי ירך לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/10/2001 | 07:43 | מאת: לימור

בני בן שנתיים. חלה במחלה ויראלית לפני כשבועיים והחלים ממנה. לפני 3 ימים החל לצלוע ברגל שמאל בלא כל סיבה הנראית לעין. אתמול ביקרנו אצל אורתופד שבדק אותו ואמר שיש להמתין מס' ימים ואם לא תחול הטבה יש לבצע US שאלתי היא האם כדאי לבצע US בכל מקרה כבר עכשיו על מנת לשלול דלקת חמורה או להמתין ולבדוק האם יש הטבה. הילד הולך ואף רץ כרגיל ומתנועע בחופשיות. מצב רוחו טוב, תאבון טוב, ישן טוב תודה

18/10/2001 | 21:57 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום לימור, במקרה של צליעה בילד בן שנתיים הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות. משאלתך אני מניח שהאורתופד מצא בבדיקה שפרק הירך הוא ש"אשם" בצליעה. הדבר יכול להיות כתוצאה מזיהום בפרק הירך שהינו מקרה חירום אורתופדי והמצריך ניקוז דחוף של הפרק. אולם, הדבר יכול גם להיות תגובה דלקתית שאיננה זיהומית האופיינית למהלך אחרי זיהום במקום אחר בגוף. כעיקרון, אם הילד בריא, ללא חום, פעיל , אוכל היטב וכו' הרי שהסיכוי שמדובר בזיהום פרק הירך הינו קטן יחסית. במקרים כאלו מעקב בן מספר ימים הינו סביר ואם חל שיפור הרי שאין צורך בטיפול או שהטיפול הינו שמרני - לא ניתוחי. אם לעומת זאת, הילד מפתח חום או מתנהג כחולה הרי שבירור מיידי נחוץ. הבירור מכוון לגלות מהו מקור הצליעה ומהו החיידק המעורב. במקרים אלו מתחילים טיפול אנטיביוטי בהקדם לאחר ניקוז של הפרק. בברכה ד"ר רון למדן

03/11/2001 | 22:26 | מאת: תמרי

שלום לך גם לבן שלי (בן שנתיים) היה סיפור דומה , צליעה בלי כאב והמשך תפקוד רגיל לגמרי. הוא נבדק עי אורטופד ילדים וזה טען שהתופעה מוכרת ובדכ חולפת מעצמה לאחר שבוע. גם רופא הילדים שלו אבחן את אותו דבר(דלקת ויראלית שחולפת תוך שבוע ). ואכן לאחר שבוע הכל חלף כלא היה. מקוה שעזרתי ביי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים