צליעה ברגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/06/2005 | 00:12 | מאת: ענת גרוסמן

בננו בן 5. מזה כשנה מלין על כאבים בשתי השוקיים לסירוגין בעיקר מופיעים מתוך שינה. היינו אצל רופא ילדים שטען כי מדובר במבנה כף הרגל. הכאבים מגיבים היטב לנוגדי כאב (אקמול). מזה מספר ימים הילד צולע על רגל שמאל- אין לו שום כאב, למרות שביום הראשון להופעת הצליעה אמר שכואבת לו הברך. אין סיפור של חבלה. מה האפשרויות שיכולות לגרום לצליעה ללא כאבים? האם יש צורך למהר לרופא או שאפשר להמתין מספר ימים ולראות אם זה חולף? תודה

14/06/2005 | 13:20 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש המון סיבות לצליעה החל מרגל קצרה דרך שיתוק או שבר או זיהום או חבלה אחרת או דלקת של מפרק ממפרקי הרגל או דלקת של דיסקוס בגב ועוד. ילדים, לא תמיד מדווחים על כאב .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים