חשיבותה של הזחילה ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/06/2005 | 13:08 | מאת: דרורי

קראתי את התיחסותך לזחילה לא סימטרית על הגחון. גם בני שהוא בן 9 חדשים זוחל כבר למעלה מחודש על הגחון ונראה כי הוא מעדיף להמשיך לזחול על הגחון. שמעתי כי זחילה היא שלב חשוב המפתח בין היתר קשרים תאיים במוח וכ"ו. אני יודע על מרפאות/סדנאות/התעמלות התפתחותית לילדים בעלי קשיים בלימודים וקשיי קשב וריכוז המטופלים בזחילה גם בגילאים של 9-10 שנים ורואים תוצאות. התברר שרובם של ילדים אלה לא זחלו. כאב המעוניין לתת כלים נאותים להתפתחות ילדי, האם יש מקום לעודד זחילה על שש? האם צריך להתחיל לאגור ריטלין? (אני מתבדח)

08/06/2005 | 21:29 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

שאלת הזחילה והתחברות הסינפסות כמוה כשאלת הביצה והתרנגולת בהבדל אחד יודעים אנו שהמח נוצר לפני הווצרות הגפיים. אין שום הוכחה מדעית שמיומנות זחילה היא ערובה למיומנות בתפקודים אחרים. בכדי להיות רקדן צריך להתאמן בריקוד ולא בזחילה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים