אצבעות מחוברות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/04/2001 | 19:56 | מאת: מירב

שלום רב, בני נולד עם אצבעות מחוברות ברגליים (אצבע שניה ושלישית) בשתי כפות הרגליים. מבדיקת רופא הוברר כי מדובר רק בקרום עוטף מחובר וכי יש עצמות נפרדות לשתי האצבעות. מה ניתן לעשות על מנת להפריד את האצבעות ובאיזה גיל זה מומלץ? כרגע בני בן 8 חודשים. עליי לציין כי החיבור קיים בצורות שונות במשפחתי- וכי אצלו הוא בצורה בולטת במיוחד. תודה רבה, מירב.

27/04/2001 | 08:54 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום מירב, הטיפול בבעיית החיבור בין הבהונות הינו ניתוחי. הניתוח מנתק בין הבהונות המחוברות ומכסה את האיזור ביניהן בעור חדש. כאשר אין חיבור גרמי (בין העצמות) הניתוח פשוט הרבה יותר מאשר במקרים בהם נדרש ניתוק של העצמות. הניתוח יכול להיעשות בכל גיל. עדיף לחכות אחרי גיל שנה אז הניתוחים בטוחים יותר. השאלה המרכזית היא האם נחוץ הניתוח. כאשר המדובר ברגליים המטרה הינה לרוב קוסמטית בעוד שבידיים ישנו גם היבט תיפקודי להפרדת אצבעות מחוברות. זוהי החלטה של ההורים, ובשלב יותר מאוחר של הילד עצמו. ישנם אנשים אשר כלל אינם מוטרדים אם קיים חיבור בין שתי בהונות בכף רגלם ולעומתם ישנם אלו אשר ייתבישו ללכת לים אם אחרים ייראו את הפגם בכף רגלם. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

12/08/2009 | 10:55 | מאת: שירה

בני עבר ניתוח להפרדת אצבעות הרגליים לפני שבוע,הוא בן 7,אנחנו עדיין מחכים לרגע שיוכל ללכת על רגליו עם הורדת-התחבושות.

23/09/2009 | 01:25 | מאת: שי

תוכלי לפרט קצת יותר על תקופת ההחלמה? האם הוא סבל כאבים קשים? מתי הוא אמור לחזור לדרוך על רגליו?

25/07/2014 | 19:53 | מאת: ריטה

גם הבת שלי נולדה עם אצבע שנייה ושלישית מחוברות. ובנוסף האצבע השנייה עולה קצת על הבוהן. היא עוד פחות מחודש תהייה בת שנתיים. ואני מתלבטת אם ולנתח ובכלל באיזה גיל וכמה זמן ההחלמה.?

06/03/2023 | 14:59 | מאת: לובה

מי עושה את הניתוח? לא מוצאת אף רופא פתאסטי שיעשה . אפשר עזרה בבקשה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים