גיד אכילס קצר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/05/2005 | 23:04 | מאת: מירב

שלום, ילדתנו בת שנה וארבעה חודשים, אינה מניחה את עקב רגל שמאל בשל גיד אכילס קצר. לאחר כחודשיים וחצי של טיפולי פיזיותרפיה, חל שיפור מסוים. היא אינה הולכת עדיין, ללא תמיכה. כעת הרופא המטפל ייעץ לנו גיבוס לתקופה של ארבעה שבועות, כאשר שבועיים מתוכם הגיבוס יעשה מעל הברך. נראה לנו כי גיבוס זה עלול לפגוע בילדה מבחינה פסיכולוגית ומבחינת הבטחון העצמי, משום שהיא ילדה טמפרמנטית מאוד. חשבנו אולי להמיר את הגבס לטיפול בסד, למשך הלילה. האם ישנו טיפול נוסף לבעיה זו? (מלבד ניתוח כמובן) ומה דעתך על ההיבט הפסיכולוגי בעניין זה? בתודה מראש...

07/05/2005 | 17:12 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום סיבה לחשש מן ההבט הפסיכולוגי. סד לילה בלבד אינו יעיל. יתר על כן במידה שקיים קיצור אמיתי של גיד אכילס תקופת הטיפול עשויה להתארך מעבר ל 4 שבועות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים