התפתחות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/04/2005 | 10:52 | מאת: קרן

שלום לרופא. ביתי בת 10 חודשים, אינה זוחלת עדיין על 6, אינה יושבת או עומדת לבד. אם כי גוררת עצמה קדימה על הבטן והצד במין צורה מצחיקה ולא סימטרית, ולפני מספר ימים אחלה נעמדת על 6 למספר שניות ומתנדנדת ונופלת שוב על הבטן. שאלתי היא כמה זמן מאז שנעמדים על 6 מתחילים לזחול? נראה כאילו אין לה עדיין שיווי משקל ואינה יודעת להזיז רגל ויד, כשניסיתי להגיש לה צעצוע בזמן עמידתה על 6 היא מיד יורדת על הבטן. האם חוץ מיזה האם היא מאחרת בהתפתחותה

05/05/2005 | 14:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הקשר בין זחילה ועמידה על 6 אינו מבוטא בנוסחא קבועה ולעיתם מתחילים לזחול לפני שעומדים על 6.. בכלמקר האיחבן ההתפתחות המוטורית לא נעשה על סמך שני פרמטרים כמו זחילה ועמידה על6 אלא על סה"כ התהליך מלידה והלאה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים