פריקת מרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/10/2001 | 18:03 | מאת: תמר

שלום רב, בני בן השנתיים וחצי פרק את המרפק 3 פעמים בחצי השנה האחרונה. בשום מקרה לא ידענו על סיבה ברורה שגרמה לפריקה. הפריקות היו בשתי הידיים. איזה נזק יכול להגרם מהפריקה או מהחזרת המרפק רק כעבור מספר שעות? איך אפשר למנוע פריקות חוזרות? האם המרפק יכול לחזור מעצמו והאם ניתן ללמוד להחזיר את המרפק לבד? תודה, תמר.

08/10/2001 | 15:27 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום תמר, פריקה של המרפק הינה נדירה יחסית בילדים ונגרמת על פי רוב מפגיעה בעוצמה רבה. לעומת זאת, פריקה של ראש עצם הרדיוס (אחת מעצמות האמה המתחילות במרפק) יכולה לקרות לאחר משיכה קלה בלבד. זהו מצב שכיח החולף עם הגדילה ואיננו משאיר נזקים לטווח ארוך. עם זאת יש צורך להחזיר את העצם למקומה לאחר כל פריקה. על ידי הימנעות ממשיכת הילד ביד לרוב הפריקות מפסיקות. בקשו את האורתופד או רופא הילדים שלכם להראות לכם בפעם הבאה כיצד הוא מחזיר את הפריקה. זהו דבר שקל לעשותו ואין סיבה שלא תוכלו לבצעו. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים