התפתחות ילד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/04/2005 | 23:04 | מאת: דן

לילד בן שנה מספר תופעות שאני לא מכיר מילדים קודמים. התפתחות מוטורית באיחור של כ 2 עד 3 חודשים. צד חלש: זחילת גחון בלבד עם יד ורגל נגדיים אך רק עם צד אחד. מחיאת כפיים עם יד דוממת ויד חזקה נעה. התישבות (רק לאחרונה) מצד חזק בלבד. בנוסף שפה, חיקוי ויכולות שכליות מעטות מהמוכר לי. לילד יש מבט סקרן ונראה שהוא מבין היטב את סביבתו אך מגיב מעט מידי. האם התופעה מוכרת. הרופאים משהים את תשובותיהם ואני לחוץ מאוד.

13/04/2005 | 08:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התפתחות המוטוטרית של ילד אינה נמדדת באמצעות סטופר . לדבר על איחור בן 2-3 חדשים בהתפתחות מוטורית של 2-3 חדשים זה ממש לא לעניין אם תיקח בחשבון שסטיית התקן גבוהה יותר . כל התופעות שתארת יכולות להיות חלק מתהליך של התפתחות נורמלית ממש כמו שהן יכולות לרמז על אפשרות של פגיעה מוחית. אין תועלת בנסיון להגיע לאבחנה סופית בשלב זה מחמת הדינמיות של התהליכים ההתפתחותיים מחד גיסא ו ומחמת העובדה שזה לא יקדם את הטיפול אם בכלל צריך כזה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים