חידק סטרופטוקקוס מגרופ A

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/04/2005 | 17:03 | מאת: מיכה

נכדתי בת 3 שנים חלתה באבעבועות רוח וחלה אצלה הסתבכות שגורמת לה לדלקת קלה באגן ודלקת קשה בקרסול רגל שמאל המתבטאת בנפיחות ואי יכולת לדרוך על רגל שמאל.הילדה הועברה לבית חולים,בוצע על ידי אורטופד ניתוח דקירה והוציאו לה מהקרסול חומר עכור שהועבר לתרבית בה התגלה חידק מסוג סטרופטוקוקוס מגרופ A.. מבקשים לעשות אקו לב על מנת לבדוק באם אין פגיעה בלב. מה דרך הריפוי והתרופות המוצעות ומה הסכנה שגורם החיידק למפרקים ולפעולת הלב וכיצד ניתן להתגונן.

06/04/2005 | 20:59 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כשצומח מן הדם סטרפטוקוקוס קב' A יש חשש שמקור במסתמי לב חולם במחלת שנקראית אדוקרדיטיס. זו מחלה קשה ולכן חשוב לבצע את הבדיקה. הטיפול הוא באנטיביוטיקה לזמן ממושך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים