ניתוח גפיים כדי להאריך גובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/04/2005 | 12:39 | מאת: yeshurun

השאלה שלי נוגעת לגבי ילד החולה בדלקת מפרקים שצריך לעבור השתלת מפרק באגן שמאל באנגליה. ההסטוריה שלו ארוכה למעלה מעשר שנים,טופל בכל ארסנל התרופות,שנדחו, עד שיצאה האנברל והיום הרמיקד, שעצרה את לקיחת הסטרואידים שגרמו לעצירת גדילה. כעת למהות השאלה : האם ניתן יתן לבצע בהצלחה ניתוח בגפיים כדי לגרום לגדילה , כדי שבמשך הזמן הם יתאחו ובכך לגרום שהילד יגבהה וישפר את גובהו הוא עומד היום על 147 ס"מ בערך והוא בין קרוב לגיל 17.5. הוא מוכן מבחינה נפשית לסבול העיקר שיהיה גבוהה,הוא כבר עבר שנים של כאבים איומים בדלקת מפרקים G/R/A בכל מפרקי הגוף. בכמה ס"מ מתבטא הניתוח בגפיים? האם יש לזה הצלחה? האם משנה הגיל? אולי מאוחר יותר. מהם סכויי ההצלחה? והאם זה שווה את הסיכון? [email protected] אם אוכל לקבל את התגובה גם לאימייל שהשארתי בתודה ובברכה בן ציון ישורון

06/04/2005 | 20:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ידוע לי על מקרה שניסו להאריך עצם שיש בה משתל של מפרק ירך הארכת הרגלים מבוצעת עלידי הארכה שלעצמות הירך ועצמות השוק ניתן להגיע להארכה של 15 ס"מ ולעיתים יותר בסדרת ניתוחים. אבל נוכחות משתל של מפרק יריך מציבה בעיות טכניות ניכרות שעלולות למנוע הארכה של עצם הירך .

04/05/2005 | 20:48 | מאת: יעל

אני ילדה בת 15 תאומה. וגובהי נעצר רציתי לדעת האם יש אפשרות לכדורים כדי להאריך גובה או לעבור ניתוח? אשמח אם תוכל לעזור לי יעל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים