"club foot"

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/03/2005 | 10:31 | מאת: תמי

בסקירת מערכות אובחן "club foot" כממצא יחיד. האם ניתן לקבל מידע נוסף? תודה.

12/03/2005 | 12:30 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כל נושא האבחנה הטרום לידתית של פגמים כמו קלאב פוט הינו חדש יחסית וקשה לדעת כיצד להתייחס אליו. אפילו בחדשים האחרונים נתקלתי במקרים בהם היתה אבחנה טרום לידתית של קלאב פוט קשה ולאחר שהילד נולד הסתבר שמנח כף הרגל והקרסול היה תקין. במקביל היו גם מקרים בהם האבחנה הטרום לידתית תאמה את האבחנה שלאחר הלידה. אם אכן זהו קלאב פוט הטיפול היום הינו לרוב שמרני למדי - גבסים בחודשי החיים הראשונים לעיתים עם ניתוח קטן בהרדמה מקומית להארכת גיד אכילס ולאחר מכן סד למשך כמה שנים. לעיתים יש צורך בניתוח לשיחרור הרקמות הרכות דבר המתבצע במרבית המרכזים לאחר גיל חצי שנה/ באתר תפוז יש פורום העוסק ב"קלוב פוט"

מנהל פורום אורתופדיית ילדים