כאבי גב ומיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/03/2005 | 15:23 | מאת: משה

שלום, אני (בן 17) סובל מבעיות גב ורופא המשפחה הפנה אותי לצילומים. הצילומים הראו כיפוף יתר בעמוד השדרה וספידה בחוליה S1. רופא המשפחה הפנה אותי לאורטופד ששלח אותי לעשות בדיקת מיפוי עצמות. שמעתי שמיפוי עצמות כרוך בשימוש בחומר רדיו אקטיבי מסוכן. האם הדבר הכרחי? אני סובל מכאבי הגב אבל מעדיף כמה שפחות לא לפגוע בגופי בדברים אחרים. אשמח למידע בנושא, תודה מראש!

04/03/2005 | 19:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מיפוי עצמות כרוךך בשימוש בחומר רדיואקטיבי במינון זעיר ( 25 מייקרו קירי ) שאינו מסוכן כלל וכלל.

04/03/2005 | 20:48 | מאת: משה

מה הדברים האלו אומרים? אני סובל כשנתיים מכאבי גב תחתון חוזרים בעת ישיבה ממושכת או פעילות ספורטיבית. מה ניתן לעשות? מהי הבעיה לדעך עפ"י התיאורים הנ"ל?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים