גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/09/2001 | 14:53 | מאת: יסמין!

שלום רב קוראים לי יסמין ואני ביום כיפור רציתי להגיע לחברה והייתי למטה רצתי אליה וכניראה עיקמתי את הרגל. והרגשתי כאילו העצם של הברך זזה לי, לא יכולתי לידרוך על הרגל והורי היזמינו המבולנס הם לקחו אותי לבית חולים והרופא אמר שאחד הגידים שבברך ניקרע ואסור לי לזוז מהמיטה והוא אמר שזה ירפא אם הזמן ואני לא נפלתי או משהו כזה אני רצתי ופיתאום הרגשתי שהעצם של הברך זזה לי. בבית החולים חבשו לי את הרגל ואסור לי להוריד את התחבושת. אבל חשוב לי שתבין שאני לא הייתי על אופנים או משהו כזה אני רק רצתי. השאלה שלי היא מה זה מה קרה לי??? אני יודעת שאתה לא יודע בעצם מה קרה אבל אולי יש לך איזה השארה או שתיפלטה במיקרא כזה כי אני לא בתוחה שזה רק גיד שניקרע. אשמח עם תענה לי בהקדם תודה על ההקשבה ביייי!!!

27/09/2001 | 19:38 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום יסמין, חשוב לי לדעת האם הרגשת כאב פיתאומי בברך או באיזור אחר בזמן שרצת או האם "שמעת" מעין רעש שהיגיע מהברך. האם הברך התנפחה מאוד? האם בוצע צילום בבית החולים? בת כמה את? קיימות רצועות בברך אשר אין צורך בטיפול והן מתאחות בעצמן. לעומתן, יש רצועות בילדים אשר "נתלשות" עם חלק עצם ואז לרוב מומלץ טיפול ניתוחי. ייתכן, על פי סיפורך שפרקת את הפיקה וייתכן שהיא חזרה בעצמה למקומה. אנא עני על שאלותי ואנסה להדריכך אם יש צורך שתיבדקי שנית על ידי אורתופד. בברכה, ד"ר רון למדן ?

28/09/2001 | 14:28 | מאת: יסמין

שלום! שאני רצתי הרגשתי רעש מאוד מוזר מין קליק בברך . חזרתי מהר לביתי שהייה מימול לאזור שבו זה קרה. וחשוב לי שתדע שלא נפלתי וירד לי דם או משהו כזה אפילו לא הייה איזה סימן. שהגעתי הביתה אמי שמה לי מישחה בשם וולטרן ג'ל והיא חבשה לי אותה. באמצע הלילה הורדתי את התחבושת כי היא לחצה לי והורי ראו שהברך היתנפחה עד מאוד. אבי רצה לקחת אותי לבית החולים וזה הייה בערב יום כיפור והוא פחד שיזרקו עליו אבנים וגם אני לא יכוליתי להגיע עד האוטו עז הורי היזמינו לי אמבולנס. כשהרופא בית החולים ראה אותי ביקש שיעשו לי צילום, ושהגיעו התוצאות הוא אמר שהעצמות של הברך נימצאות במקומם. ואמר שאחד מהגידים שלי ניקרע ואני צריכה להיות זמן מה בביתי והאחות חבשה לי את הרגל. אני בת 12 וזה קרה לי שרצתי אבל לא ממש רצתי הלכתי הליכה מהירה מאוד. אני הרגשתי כאב פיתאומי שבפעם הראשונה זה עבר אך הכאב היתפרץ שוב ומאז לא חדל..... בזמן שעליתי הביתה הכאב לא הייה כול כך נורה אבל אחר כך הוא היתגבר והיתגבר..והיום אני כבר בסדר וכואב לי רק שאני דורכת על הרגל. תודה לך! ושבת שלום........

28/09/2001 | 17:31 | מאת: יסמין

שלום רב לך, אני אמה של יסמין, בבית החולים ביצעו צילומים והרופא טען שהעצמות בסדר, והצילום מראה שהעצמות לא זזו, אבל יש מעין פצע בגיד שגרם שטף דם פנימי וזה גרם לה לכאב רב כאשר חלפו השעות. בשעת לילה מאוחרת ראיתי שהברך מאד נפוחה לכן די נילחצתי והיזמנתי אמבולנס, שפינה אותה לבית החולים, היא כל הזמן טענה שבשעת הריצה (היא בעצם הלכה הליכה מהירה, אבל על נעלי עקב) היא ממש הרגישה כאילו שהברך הסתובבה לה והיא שמעה כמו רעש(וזה לפי דברי הילדה), היא צריכה להיבדק שנית כעבור שלושה ימים מיום חבישת הרגל על ידי רופא אורטופד משפחתי, רציתי לדעת במה מדובר, וכמה זמן ייקח לה לחזוק לפעילות רגילה.???

מנהל פורום אורתופדיית ילדים