סיטי של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/02/2005 | 15:47 | מאת: שרה ו

לבתי בת ה-7 עשו CT שם מה פרוש: הגברה , סמיכות הפיפיזה של ראש הפמור השמאלי הגדלת המרווח המפרקי משמאל לעומת ימין הדגמת נוזל מוגבר תוך מפרקי. מה פרוש: הממצאים המתוארים הלאה יכולים לייצג AVM של ראש הפמור משמאל ומה זה SEPTIC ARTRITIS . אודה לך על מתן הסבר קצר שרה

11/02/2005 | 18:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כמו בכל מצב אחר ניתן לתת פרוש נכון ל לממצאי בדיקת דימות רק אם יודעים היטב את התמונה הקלינית בשלמותה. אשר למצאים שאת מתארת ובכן מדובר בכך שיש א. נוזל בתוך חלל המפרק השמאלי יותר מימין , בכך שהמרחק בין ראש עצם הירך ובין עצם המכתש שבתוכו הואר נמצא גדול יותר מימין ובכך שהעצם של ראש עצם הירך נראית סמיכה יותר. .ממצאים אלו יכולים לדעת המעפנח להתאים לתהליך זיהומי ( SEPTIC ARTHRITIS ) או לנמק של עצם ראש הירך מה שהוא קורא בקיצור AVN אבל כשמדובר בילדים קוראים למצב " מחלת פרתס". במידה שלילדך יש גם חום , כאב מקומי, והגבלה בתנועה, בבדיקת אולטרהסאונד יש ריבוי ש נוזל במפרק ויש עליה בשקיעת הדם ובספירת הדם הלבנה הרישמדובר בתהליך זיהומי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים