בן 11 חודש - לא יושב ולא זוחל על 6

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/02/2005 | 09:31 | מאת: מורן

שלום רב, בני בן 11 חודש ואינו יושב בכוחות עצמו. כמו כן, הוא זוחל רק זחילת גחון אך לא זחילה על 6. עלי לציין שמדי פעם הוא עולה על 6, "מתניע" אך אינו זוחל, יורד למצב שכיבה וזוחל זחילת גחון. האם סימפטומים אלו מצביעים על בעיה כלשהי ?

09/02/2005 | 13:26 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כשבוחנים את ההתפתחות המוטורית הגסה מה שחשוב יותר הוא סדר ההתפתחות כלומר הרמת ראש תמיכה בידיים התהפכות, התחלת זחילה תמיכת רגליים בהעמדה, משיכה לעמידה ישיבה וכו' . נכון הוא שבגיל המדובר רגיל כבר לראות את הילידם יושבים לל אקושי אך לא כל הילדם קראו אותו ספר ועצם האיחור עדיין אינו מצביע על בעיה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים