החלקה במדרגות - ופגיעה רצינית בגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/01/2005 | 23:15 | מאת: ערן

שלום רב, אני נער הסובל מזה שנתיים מכאבי גב לעיתים תכופות. כנראה שהדבר נובע מישיבה ממושכת ולא נכונה מול המחשב (מאין ישיבת שכיבה שמאוד לא בריאה לגב). במשך שנתיים אני סובל מהתקפים של כאבי גב שונים, אך הם באו בתדירות של פעם בשבוע פחות או יותר והם לא הפריעו בצורה ניכרת לתפקודי. לפני כשבוע החלקתי על המדרגות בביתי (רצתי עליהם והרצפה הייתה רטובה) ונפלתי על הגב וחטפתי מכה די רצינית באזור. הרגשתי כאב עז באותו רגע ולאחר מכן כאבים של מאין זרם חשמלי בגב - כאב צורם ומאוד כואב. מלאחר הנפילה ועד עכשיו כאבי הגב מגיעים בתכיפות גבוהה מאוד ומפריעים לתפקוד ובעיקר לביצוע פעילות גופנית. ברור לי שאלך לרופא המשפחה וממנו וודאי אקבל הפנייה לרופא מומחה בתחום, אל לפני זה ברצוני לשאול אותך: האם זה הגיוני מה שכתבתי? האם הדבר חמור? האם הוא נפוץ? מה אפשר לעשות בנוגע לדבר? אשמח לקבל כל מידע שאפשר לקבל!! באמת תודה מראש על התשובה! לילה טוב, ערן.

02/02/2005 | 21:26 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ברור לי למה מה שכתבת צריך להבחן במבחן ההגיון . מחושים למיניהם אינם הגיוניים הם פשוט כואבים או מגרדים או שורפים וכו' . בכל מקרה כאב גב אחר החלקה במדרגו ת עם מכה ישירה בגב אינו דבר נדיר והכאב הוא צפוי ויכול להמשך אף שבועיים שלשה תלוי במידת הנק שנגרם.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים