ילד בן 6 - גרירת רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/01/2005 | 13:31 | מאת: רונית

בני בן שש. לפני כחודש שאלתי לגבי כאבי רגליים וצליעה קלה. עשינו צילומי אגן ושקיעת דם - כל הבדיקות והצילומים יצאו תקינים. הוא כבר לא מתלונן על כאבים אבל כשהוא הולך (לא כל הזמן) ההליכה "זה לא זה", יש לו מאין הגבלה בקיפול ברך שמאל. הוא נבדק ע"י כמה אורטופדים ולא מצאו כלום. הבעיה בולטת מאוד שהוא קם בבוקר משינה. רעיונות? כיוון בדיקה נוסף? תודה מראש על תשובתך.

31/01/2005 | 21:09 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כל הבדיקות וכל הבודקים מסכימים שילדך בריא אז אולי הוא כזה?? בכל מקרה מותר להמתין ולא חייבים מיד לעשות משהוא

01/02/2005 | 18:14 | מאת: חנה

שלום רב! מלפני כחצי שנה בתי החלה לצלוע ולגרור את רגלה השמאלית נעשו בדיקות ושוחררה מבי'ח ללא אבחנה והצליעה חלפה לאחר 6 שבועות וחזרה להליכה תקינה למשך 5 חודשים מלפני כחודשיים נפלה על המדרגות והחלה שוב לגרור רגל עם חולשה מהברך עד כף הרגל בבדיקות אורטופדיות לא נמצא דבר ובדיקה פיזית נוירולוגית תקינה לציין שיש לילדה גמישות יתר האם גמישות יכול לגרום לצליעה הזו ולמי לפנות לפתרון הבעייה? בתודה חנה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים