צילום עצמות כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/01/2005 | 20:48 | מאת: אורנית

שלום לך ד"ר בתי בת 15 ושלשה חודשים. נמוכה (154 ס"מ) וכמובן מודאגת (גם האמא ...) הרופא ביקש לעשות בדיקה של צילום עצמות כף היד. הבדיקה הראתה שעצמות כף ידה תואמות את גילה: 15 ושלושה חודשים. מה ניתן להסיק מכך לגבי המשך צמיחתה? תודה

12/01/2005 | 22:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ראשית עליך להבין שמדובר בבדיקה עם סטיית תקן של בערך ( פלוס מינוס )10 חודש כך שניתן היה לקרוא את התוצאות של הבדיקה כאלו גיל העצמות של ביתך הוא מ 14 ו5 חדשים עד 16 וחודש או במילים אחרות שיש לה בערך עוד שנתיים לגדול לגובה עד לכך שהיא לא תגדל יותר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים