אצבעות רגליים של תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/01/2005 | 23:16 | מאת: אמא

שלום רב, בני בן 7 חודשים. מגיל 6 חודשים שמתי לב שבשתי כפות הרגליים, האצבע שליד הבוהן נוטה מעל הבוהן, במקום לצמוח ישר ליד הבוהן. מכיוון שבמשך כשבועיים סבל בני מוירוס הלכנו רק כעת לאורטופד ילדים. האורטופד אמר שאכן זה לא ניראה כעת בסדר, שיתכן שהגיד של הבוהן פעיל יותר ולכן יש הבדל בזויות של האצבעות, שקשה לדעת בגיל הזה ושנבוא לביקורת כשבני יהיה בן שנתיים ואז ניראה אם הוא יהיה צריך ניתוח או לא. כששאלתי לגבי תרגילים שאולי יכולים לעזור אמר האורטופד שכדאי להזיז את הבוהן. למען האמת, התחושה שלי היא שלחכות לביקורת מגיל 7 חודשים עד שנתיים בלי לעשות שום דבר באמצע, זה יותר מדי זמן. אינני רוצה שבני יגיע חלילה לניתוח, להיפך, אני מקווה שעם ביקורת סדירה ואולי הנחיות לפיזיותרפיה מקומית רצויה שאפשר לעשות לבני, באמצעותי או על-ידי איש מקצוע, או כל דבר אחר שאינו פולשני ויכול לעזור, נצליח לשמור על צמיחה נכונה ככל האפשר של אצבעות הרגליים. ניראה לי שחשוב לעשות את המקסימום לפני שלב ההליכה, לפני שדברים אולי יתקבעו ויגרמו לצורך בניתוח בעתיד. שאלתי היא האם תחושה זו היא נכונה, ואם כן לאן ניתן לפנות ומה אפשר לעשות. תודה רבה על תשובתך!

09/01/2005 | 23:43 | מאת: אמא

עד גיל 6 חודשים לא היתה לאצבעות כזו נטייה.

12/01/2005 | 22:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לצערי הרב איני יכול לעודדך. מה שלא תעשי לא יעזור לא ניתן להשיב את האצבע למקומה אלא על ידי ניתוח. מה שנכון הוא שלא תמיד צריך לעשות משהו ובמקרים רבים אפשר לחיות עם העווג.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים