מתי מומלץ לנעול נעליים לתינוק?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/12/2004 | 23:17 | מאת: גלי

ד"ר נכבד, הבן שלי בן שנה והחל לצעוד מספר צעדים בכוחות עצמו. הוא נעמד במרחק מה מאיתנו וצועד עד אלינו. אציין כי הוא הולך כבר באופן חופשי לפחות כחודשיים תוך תמיכה בעזרים כלשהם,צעצוע,יד של אחד ההורים וכו'.ההליכה בכוחות עצמו נמשכת כבר כשבועיים. מתי מומלץ לרכוש נעליים מסוג "צעד ראשון"? הבנתי שהדעות חלוקות וישנם הגורסים כי עד שהילד לא הולך ממש יציב לבדו אין לנעול לו נעליים. אציין כי בשל הקור אני גורבת לו גרביים חמות ונעלי בית רכות שלא תורמים ליציבות אלא ההיפך. מה דעתך? האם נעילת נעליים מוקדם מדי פוגעת בעמוד השידרה של הילד? תודה , גלי

24/12/2004 | 21:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הנעליים דרושות להגנה על כף הרגל מפני חפצים ועצמים חדים . כיון שכך עד שהוא לעשוי להחשף לשכאלה אין צורך בנעליים. הנעליים אינן תורמות שום דבר לעיצוב כף הרגל אינן משפיעות על עמוד השדרה אינן תורמות ליציבות הילד וכן מפריעו ת להתפתחות השליטה על הקרסול וכף הרגל.

16/01/2005 | 19:23 | מאת: משה

בננו בן שנה וחודשיים, הולך מזה כחודשיים בכוחות עצמו ללא תמיכה (וגם רץ :-) ). כיון שיוצא לו ללכת בחוץ והרצפה קרה מאד, חשבנו לקנות לו נעליים כדי שלא יתקרר. האם עדיפות במקרה כזה נעליים "כמו של גדולים" (צעד ראשון וכדו'), או נעלי בית עם סוליית גומי רכה וגפה מבד ?

17/10/2010 | 20:57 | מאת: yana

שלום האם נכתב איזה מאמר או מחקר בנושא הנעליים לתינוקו? אשמח מאוד לקבל קישור או כתובת לאן לפנות תודה

17/10/2010 | 20:57 | מאת: yana

שלום האם נכתב איזה מאמר או מחקר בנושא הנעליים לתינוקו? אשמח מאוד לקבל קישור או כתובת לאן לפנות תודה

28/05/2018 | 18:00 | מאת: גל

ומה עם נעליים כפיתרון לגמישות יתר בקרסוליים?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים