אולטראסאונד פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/12/2004 | 15:36 | מאת: ורד

שלום, בני בן 14 שבועות עבר בדיקת א.ס. פ.ירך בגיל 6 שב', הרופא אמר שהפרקים די מפותחים אך לא מפותחים דיים ולכן עלינו לחזור אליו בגיל 14 שב'. בבדיקה השניה נאמר לי כי ברגל אחת הוא רואה תחילת התפתחות של גרעין ההתגרמות וברגל השניה לא נצפה הגרעין ולכן עלינו לחזור עוד חודשיים. שאלית היא האם התופעה שכיחה? מה תפקיד גרעין זה? והאם באמת צריך לחזור לבדיקה נוספת? תודה

24/12/2004 | 21:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הגרעין הוא מוקד ההתגרמות של ראש הירך. הופעתו בזמן מעידה על התפתחות תקינה של מפרק הירך . הפרמטר החשוב בעניין זה הנה מבנה המכתש .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים