הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/12/2004 | 09:49 | מאת: אפרת

שלום בני בן שנה ושלוש, מגיל 11 חודש התחיל ללכת. בחודש האחרון קניתי לו נעלי בית והוא הולך איתם די הרבה. במקביל בשבוע האחרון שמתי לב שהוא הולך הרבה על קצות האצבעות, גם כשהוא יחף וגם כשהוא עם נעליים. יכול להיות שבגלל שהנעלי בית היו קטנות או לא נוחות כל כך הוא סיגל לעצמו הליכה כזו?

24/12/2004 | 21:21 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הליכה על קצות אצבעות היא מאורע שכיח אצל הילדים בחדשי ההליכה הראשונים

19/01/2005 | 14:09 | מאת: מרסלו מילר

בני בן 10 הולך על קצה אצבעות. לא נמצאה אצלו בעיה נוירולוגית. הוא חש כאבים בעקב בעיקר לאחר מאמץ. הינו ספורטאי מצטיין ומשחק כדורסל. בהיותו ב 4-5 ניסינו דרך גבס לשפר את המצב ללא הועיל. אנו מתלבטים בניתוח להארכת גיד אכילס או בדרכים אחרות. אודה על חוות דעתכם. תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים