מפרקי ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/12/2004 | 18:24 | מאת: hagi

ד"ר שלום, בבדיקת אורתופד לאחר הלידה נאמר לנו כי בתנו נולדה עם מפרק ירך פרוק. והתחלנו טיפול בפישוק ע"י ספוג. לאחר שבועיים בבדיקת אורתופד נמצא כי: בכפות הרגליים נטיה גמישה קלה פנימה, אורך רגליים שווה, פישוק מעט מוגבל משמאל, יציבות שמורה. ב US נמצא כי: RT. IB, LT. IIA - ללא גרעינים. המשכנו טיפול בספוג למשך חודש נוסף. בבדיקת אורתופד נוספת בגיל שמונה שבועות נמצא כי: פישוק שמור, יציבות שמורה, אורך רגליים שווה, כפות רגליים ישרות. בבדיקת US נמצא כי: IB ימין עם גרעין IIA שמאל ללא גרעין. ממשיכים בטיפול עם ספוג מפשק ויש לנו ביקורת בעוד חודש. רצינו לדעת: 1. מהם המינוחים IB ו IIA ? 2. מהוא הגרעין ומה זה אומר 'ללא גרעין'? 3. האם הספוג המלבני (האם זו היא כרית פיסוק?) יכול להגביל את ההתפתחות? 4. האם כאשר מורידים את הספוג להחתלה ניתן לקרב את הבירכיים לבטן להקלת כאבי גזים? 5. מדוע לא מצויינת זווית הפיסוק בבדיקות? האם היא נורמאלית ולכן לא מצויינת או שאין לה חשיבות במקרה זה. 6. במה תלויה משך ההחלמה?

22/12/2004 | 22:19 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המונחים Ia IIb מציינםם את מידת הבשלות והתקינות של המכתש של מפרק הירך כפי שהוא נראה בבדיקת אולטרהסאונד. הגרעין הנו מוקד ההתגרמות המשני המופיע בראש עצם הירך רק בחודש 3-4 לחיים -וזאת באופן נורמלי. במקרה שלך "ללא גרעין " זה מה שצפוי. הספוג המלבני הנו תחליף לכרית פישוק ( פיסוק שייך לכתיבה נכונה) ואינו גורם להגבלות בעתיד. 4. אין בעי ה להצמיד את הברכיים באופן זמני למרות שאיני בטוח שזה ממש משפיע על הגזים בבטן. 5. זוית הפישוק אינה חשובה , מה שחשוב זה יציבות המפרקי והמבנה של המכתשים. 6. החלמה פרושה קבלה של מבנה תקין של מפרק הירך ( המכתש כמובן )

מנהל פורום אורתופדיית ילדים