צליעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/12/2004 | 23:18 | מאת: איילת

בתי בת 8 החלה לצלוע לפני שלושה ימים. למרות שלא התלוננה על כאב נסענו ביום ה' בערב לבדיקה במוקד. הבדיקות במוקד (רופא ילדים ואורטופד) לא נמצאה כל בעיה. בדיקות השתן ודם תקינות. ההשערה שהרופאים העלו היא שמדובר בדלקת סחוס הירך. נכון להיום היא עדיין צולעת ועדיין לא מתלוננת על כל כאב וחיונית כמו תמיד. מה יכולה להיות הבעיה? איך לדעתך צריך להמשיך את הברור? אודה על תשובתך כיוון שאני מאד דואגת. תודה,

22/12/2004 | 22:13 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

סיבה שכיחה אצל ילדים היא דלקת חולת של מפרק הירך. נקראית באנגלית : TRANSIENT SYNOVITIS . בכדי להחליט שבכך מדובר יש כמובן לבצע בדיקה גופני ת טובה ולשלול אפשרות אחרת וחשוב מכל לודא שאי מדובר בדלקת זיהומית.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים