הליכת פעוטות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/12/2004 | 22:48 | מאת: רוני

שלום. ביתי בת שנה וחודש. בהיותה בת תשעה חודשים החלה עושה את צעדיה הראשונים, למרות זאת לא מהרתי לרכוש לה נעליים. יומיים לאחר האירוע המשמח, נפלה וחטפה מכה חזקה בראש, בעקבות האירוע חזרה ביתי למצב זחילה ומקסימום עמידה והליכה בתמיכת רהיטים. לפני כחודש התייעצתי עם מומחה בהתפתחות מוטורית והוצע לי לרכוש לה נעליים בכדי לייצב אותה ולתת לה תחושת ביטחון- כך עשיתי. אני חוששת שעניין הנעליים אינו עוזר ואף גורם לנזק, אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בנידון. תודה

09/12/2004 | 23:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום הוכחה לכך שנעליים מיצבות או נותנות תחושת בטחון . נהפוך הוא מחקרים הראו כי עדיף ללכת יחף לטובת כפות הרגלים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים