אצבע על אצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/12/2004 | 09:29 | מאת: נורית

בני בן החודש נולד בכף רגל ימין עם אצבע על אצבע כלומר הזרת ברגל עולה על האצבע הנמצאת לידה. ניגשתי לרופאת משפחה על מנת לקבל ייעוץ בנושא והיא אמרה כי אין מה לעשות בנידון ואף אחד לא ייעשה דבר בגיל שכזה. שאלתי היא האם ניתן לפתור את הבעיה שלא באמצעות ניתוח האם זוהי בעיה שכיחה והאם היא תיצור לבני בעיות בעתיד ומהו הפתרון שאולי ניתן לפתור את העניין על עוד הסחוסים והעצמות חלשות אולי באמצעות עיסוי או קיבוע . תודה מראש

08/12/2004 | 18:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ניתן לתקן את מבנה ומיקום האצבעות בכף הרגל אלא על ידי ניתוח. הצורך בניתוח הוא דבר שצריך לקבוע אותו בסביבות גיל שנתיים ואילך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים