סכנת הקרינה במיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/12/2004 | 15:32 | מאת: רון

שלום לד"ר לב אל אסא, רציתי לשאול כמה שנים קיימת הבדיקה למיפוי עצמות עם חומר רדיואקטיבי? איך הוכיחו שאין עליה בממאירות אצל ילדים שעברו בדיקה זו? הרי גם עם סיגריות הנזק מופיע רק כעבור שנים רבות. תודה רון

05/12/2004 | 21:00 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בדיקת מיפוי עצמות מוכרת לי כבר למעלה מ36 שנה ואיני מוצא טעם לחפש את המועד בו היא הוכנסה לשימוש לראשונה . עד כה לא נצפתה עליה בממאירות בין אלו שנחשפו לבדיקה זאת עליך להבין שבמונחים של כמות קרינה מדובר על קרינה בכמות אתה סופג בטסה טרנס אטלנטית ( קרינה קוסמית ) . אשר לסיגריות כאן הנזק ניתן לזיהוי כבר זמן קצר אחר תחילת השימוש .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים