הפרש אורך רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/11/2004 | 22:03 | מאת: יעל פיץ

יש לי בת בגיל 7 לאחר אבחנה אצל 2 רופאים אנחנו מבולבלים אחד אומר שלבתי רגל אחת קצרה יותר ושלח אותנו לעשות מידרסים כאשר ברגל שמאל תוספת של 0.5 ס"מ לכל אורך כף רגל שמאל האחר טען לאחר אבחנה בצילום ירכיים ולאחר שבדק את בתי לא מצאתי פאטולוגיה בבדיקה אין לראות הבדלי גובה בין הגפיים כפות רגליים שטוחות משני לגמישות יתר כמו שניראה אין אנו יודעים מי צודק בהבחנה, מה לעשות במקרא זה?

04/12/2004 | 11:51 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ל 75% מבני האדם יש הבדל באורך הרגליים . ההבדל הממוצע הוא 6 מ"מ. כאשר מבצעים מדידות אורך רגליים באמצעות סרט מדידה קל מאד לעשות טעויות קטנות והבדל של 5 מ"מ נמצא בתחום הטעות ואין שום צורך להשוות את אורך הרגליים באמצעות מדרס.

04/12/2004 | 20:03 | מאת: יעל פיץ

יכול להיות ששאלתינו לא הובנה כראוי לכן אני חוזר על השאלה כאשר השאלה הקודמת היתה: יש לי בת בגיל 7 לאחר אבחנה אצל 2 רופאים אנחנו מבולבלים אחד אומר שלבתי רגל אחת קצרה יותר ושלח אותנו לעשות מידרסים כאשר ברגל שמאל תוספת של 0.5 ס"מ לכל אורך כף רגל שמאל האחר טען לאחר אבחנה בצילום ירכיים ולאחר שבדק את בתי לא מצאתי פאטולוגיה בבדיקה אין לראות הבדלי גובה בין הגפיים כפות רגליים שטוחות משני לגמישות יתר כמו שניראה אין אנו יודעים מי צודק בהבחנה, מה לעשות במקרא זה? יש לציין שאותו רופא טען שיש צורך במידרס בגובה של 0.5 ס"מ לכל אורך כף הרגל עקב הפרש אורך רגלים של 1.5 ס"מ, הבדיקה נעשתה לפי היסתכלות רגילה ללא סרט מדידה וללא צילום מקדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים