נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/11/2004 | 11:18 | מאת: שירה

שלום, בני בן 11 חודשים כמעט והולך באופן מלא מגיל 9 חודשים ושבוע.(החל לצעוד לבד בגיל 8 חודשים וחצי.) ההליכה שלו כבר ממש יציבה וחלקה (טפו טפו טפו). אני חושבת שיש לתת לרגל כמה שיותר חופשיות ולכן עד היום הוא תמיד הסתובב יחף או בימים הקרים עם גרביים כמובן. מאחר שיש "לחץ מסביב" לקניית נעליים - גם כי חורף - קניתי לו נעליים של צעד ראשון של חברת פילה (מאוד יקרות). ואני מתכוונת לנעול לו אותם רק שיוצאים מהבית ולא להרבה זמן. האם אני צודקת שיש להיות כמה שפחות עם נעליים אפילו שההליכה כבר מבוססת? האם זה נכון שכל החברות עושות נעליים צעד ראשון אורתופדיות וטובות? כי כמה חברים החלו להגיד שמה שבריא לרגל זה רק אלפנטן כצעד ראשון, רכות או קשות, סולייה כזו או כזו - כל אחד אומר ממה ששמע. האם אזיק לרגליי בני? ושאלה אחרונה - האם זה הגיוני שהוא הולך מעט מוזר ברגל אחת עם הנעליים? הוא צריך להתרגל? מתי בודקים רגליים של ילדים אצל אורתופד? תודה

26/11/2004 | 17:42 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

נכון ונכון שעדיף ללכת יחף ולכן הנעל הטובה ביותר שאת יכולה לתת לבן שלך היא נעל שתציירי אותה במכחול על הרגל. החסרון כמובן שנעל כזאת לא יכולה להגן על כף הרגל מקוצים,שברי זכוכית, מסמרים ,מחטים וכיו"ב מרעין בישין ולכן אין ברירה אלא לנעול נעליים כאשר הילד יוצא לסביבה שאינה בטוחה. התפקיד האחד והיחיד של הנעל הוא להגן על הסוליה של כף הרגל וחוץ מזה הנעל צריכה להיות לא מורגשת . כל הדיבור על נעל אורתופדית הוא קשקוש שכן נעל אורתופדית היא נעל שנבנית למידתה של רגל מסויימת לתיקון בעיה מסויימת . נעל שנקנית בחנות לעולם לא תהיה אורתופדית . כן הנעל צריכה להיות גמישה וקלה וגדולה לפחות במספר אחד מידת כף הרגל של הילד ובכלל רצוי לקנות את הנעל בסוף היום כשהרגל מטבע הדברים מעט יותר נפוחה מאשר בתחילת היום.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים